0°C

Veilinglocatie Rijnsburg blijft

De lokale veiling in Rijnsburg blijft voorlopig bestaan, naast de toekomstige landelijke, digitale veiling. Dat is de uitkomst van het onderzoek dat Royal FloraHolland de afgelopen maanden deed met de klankbordgroep Lokale Veiling.

De klankbordgroep Lokale Veiling is een afspiegeling van circa twintig kwekers en kopers. Uit een aantal sessies met de veiling kwam naar voren dat bij de toekomstige digitale veiling behoefte is aan een overzicht over de lokale, digitale klokken, het schouwen van praktisch alle producten, een etalagefunctie voor niche- en seizoen producten en aan het tijdig ontvangen van producten.

Lokale veiling tot minimaal 2023

De lokale klokken in Rijnsburg blijven voorlopig bestaan. Wel worden deze klokken gedigitaliseerd. Tot minimaal 2023 behoudt Rijnsburg zijn lokale veilschema op de lokale digitale klokken. Volgens de veiling krijgen inkopers op deze manier de tijd om de mogelijkheden van de nieuwe (digitale) inkoperswerkplek te ontdekken. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan een mogelijke reductie van het aantal lokale klokken, om zo het overzicht van het aantal te volgen klokken voor inkopers te bevorderen.

Schouwen blijft mogelijk

De mogelijkheid tot schouwen blijft. Producten worden geclusterd in koelcellen opgesteld. Royal FloraHolland komt op verzoek van de klankbordgroep met een app waarmee een inkoper kan zien waar een product staat opgesteld. In Rijnsburg rijdt – net als in Aalsmeer en Naaldwijk – geen fysieke kar meer voor de klok langs. Er wordt alleen op beeld geveild.

Nog geen etalagefunctie

Voor de behoefte aan het etaleren van niche- en seizoen producten is nog geen duidelijke oplossingsrichting. De veiling kijkt naar de positie in het veilschema en of veilingmeesters tijdens het veilen nicheproducten onder de aandacht kunnen brengen.

Overstap naar orderpicken

In de klankbordgroep werden zorgen geuit over verlate levering van producten bij overgang naar orderpicken. Onderzoek van de veiling wijst uit dat bij de overgang naar orderpicken, inkopers meer mogelijkheden krijgen om de levering van producten beter te laten aansluiten op hun bedrijfsprocessen. Daarom stapt Royal FloraHolland ook in Rijnsburg over op orderpicken. Het management team van Royal FloraHolland stemden in met de oplossingen.

Actiegroep

In juni dit jaar werd de actiegroep ‘Samen scoren met Royal FloraHolland’ opgericht door een aantal kwekers en kopers. Deze groep startte een petitie die stelt dat het voor kopers op de Royal FloraHolland-vestiging Rijnsburg mogelijk moet blijven fysiek voor de klok te kunnen blijven inkopen. Deze is destijds ruim 1.500 keer getekend.

Bron: https://www.greenity.nl/nieuws/royal-floraholland-locatie-rijnsburg-blijft

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl