0°C

Workshopreeks Klimaatgesprekken in West-Friesland

Je bent bezorgd over klimaatverandering. En je wil graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe doe je dat? Doe mee met de workshopreeks Klimaatgesprekken! In 6 workshops van 2,5 uur ga je samen met gelijkgestemden op een positieve en praktische manier aan de slag om je voetafdruk te verkleinen en je handafdruk te vergroten. De workshops zijn praktisch, ongedwongen en leuk. In samenwerking met de Stichting Westfriese Bibliotheken wordt deze reeks vanaf september voor het eerst in West-Friesland gegeven.

Vind je het ook lastig om duurzame keuzes te maken? Of durf je niet goed het gesprek aan te gaan met een ander, omdat je niet in een vervelende discussie verzeild wilt raken?

In de workshops kom je erachter hoe je zelf klimaatvriendelijker kunt leven op een manier die bij jou past. Je leert hoe je laagdrempelig en positief het gesprek aan kunt gaan met anderen. En je kunt oefenen, reflecteren en vragen stellen en op die manier veel kennis opdoen. Elke week staat er een thema centraal waarmee je aan de slag kunt om je voetafdruk te verkleinen en je handafdruk te vergroten. Alle informatie is te vinden op klimaatgesprekken.nl/workshopreeks-volgen.

Workshopleider Jan Olijve is als vrijwilliger opgeleid door Stichting Klimaatgesprekken. Daarnaast is hij actief in de beweging “Grootouders Voor Het Klimaat” en mede-organisator van het Westfriese Klimaatcafé. Hij ondervindt in zijn persoonlijke leven dat klimaatvriendelijk leven een traject is van vallen en opstaan, nieuwsgierig zijn en experimenteren en zeker ook leuk en leerzaam is. Zijn motto; “al doende leert men!” 

De workshopreeks bestaat uit zes bijeenkomsten van ongeveer twee uur, iedere zaterdag van 10:30 tot 12:30 uur. Startdatum 9 september in de bibliotheek van Enkhuizen. Als je woont één van deze gemeenten (Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland, Koggenland, Opmeer, Medemblik) dan kun je meedoen. Opgeven kan via klimaatgesprekken.nl/aanmelden. Kies dan voor de optie Enkhuizen.

Voor meer info: stuur een mailtje naar de workshopleider jholijve@gmail.com en hij neemt contact met je op. Voor inwoners van Hoorn is een workshopreeks in voorbereiding. Je kunt hem nu al benaderen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl