0°C

Open Tuinendag 15 Juni 10.00-16.00 uur

Vrije entree

Aan de Buurt nr 50 in Venhuizen ligt de tuin van de familie Van den Berg. Deze gezellige, kleurrijke en creatieve tuin is ontworpen in 2010 door Tanja en Herman van den Berg. Tanja is heel creatief en voor haar man, een echte hobbyist, is geen “berg” te hoog., deze tuin zou je kunnen omschrijven als landelijk en een beetje van vroeger, veel vaste planten, mooie plantencombinaties en leuke hoekjes. Er zijn verschillende plekken waar je even kunt zitten en genieten. De tuin is in alle jaargetijden prachtig

Schuin aan de overkant op de Buurt nummer 41 ligt tuin 2, de prachtige  grote boerderijtuin van Annie van Vlimmeren. Annie doet de tuin in haar eentje en ze heeft de zogenaamde groene vingers. In deze tuin kun je heerlijk verdwalen en genieten van groen en rust

Onderweg naar tuin 3 kunt u even stoppen op de Buurt nr 110. Waarom zou je denken, is dit zo bijzonder? Wat velen niet weten: dit is namelijk een stationshuisje of een haltegebouwtje van de Zuider-Kogge stoomtramlijn die hier heeft gelopen van 1913 tot 1935. De Stoomtramlijn begon in Hoorn dan naar Schellinkhout, Wijdenes, Hem, Venhuizen, Bovenkarspel-Grootebroek en Enkhuizen.

Aan de Stationsweg nr 3 in Venhuizen staat een uniek woonhuis, namelijk het oude station van de Zuider-Kogge Stoomtramlijn. In de tuin aan de oostkant van het woonhuis op de plek waar voorheen het spoorlijntje en het perronnetje lagen is nu een leuke tuin met veel vaste planten gecreëerd. Regelmatig moeten de bewoners uitleg geven aan bezoekers en passanten over de geschiedenis van de Stoomtramlijn en de Historisch vereniging Suyder Cogge over deze unieke plek.

Jaap en Elly Boon-Punthöler heten u op deze dag hartelijk welkom op deze unieke plek en hebben speciaal voor u deze dag een expositie over de Zuider-Kogge Stoomtramlijn geregeld.

Aan het Padland nr. 1 bevindt zich de 4e tuin, de siertuin van Cees Wijnker, een schitterende moderne tuin met veel hoekjes en plekjes om uit te rusten. De tuin ziet er het heel jaar door pico bello uit. Cees is dan ook altijd bezig met het onderhoud van de tuin. Cees houdt van netjes en schoon. Je zult niet zo gauw bij Cees een stukje “onkruid” in de tuin vinden. Let eens op de druivenranken, zo zie je ze waarschijnlijk nergens.

Routebeschrijving:
We kunnen deze dag 4 tuinen bezoeken allen gelegen in Venhuizen.
We beginnen aan de Buurt nr 50 tuin 1 de “creatieve tuin” van de fam Van den Berg, de tuin is herkenbaar aan de Groei en Bloei banner die vanaf de openbare weg goed is te zien, dit geldt overigens voor alle 4 de tuinen, Tuin 2 bevindt zich schuin aan de overkant op nr 41, vanaf deze tuin rijden we plm 500m in westelijke richting tot aan de Kerkweg (bordje gemeentehuis) hier gaan we linksaf, na plm 700m (2e straat links) hebben we de Stationsweg op 50m recht voor u bevindt zich tuin 3, voor tuin 4 rijden we weer terug naar de kerkweg en slaan we linksaf tot aan de Burgemeester Zijpweg vervolgens linksaf en na 50m rechtsaf het Padland in, tuin 4 bevindt zich na 50m aan de rechterkant.

We organiseren deze open tuinen dag in samenwerking met de Kunstroute Drechterland
Deze jaarlijkse Kunstroute Drechterland vindt dit jaar plaats op zaterdag 15 en zondag 16 juni. Maar liefst 58 enthousiaste exposanten laten hun kunstwerken zien en vertellen u er graag meer over. U kunt komen kijken naar schilderijen, beelden, keramiek, sieraden, foto’s en gedichten, maar u ontdekt bijvoorbeeld ook werken van glas, metaal en textiel.
De kunstenaars verwelkomen de bezoekers in hun eigen atelier of tuin.
Alle locaties zijn geopend van 11.00 tot 17.00 uur en zijn te herkennen aan de gele
Kunstroute-vlag bij de ingang.

Nog meer tuinen bekijken?
Groei&Bloei afdelingen Enkhuizen en Hoorn organiseren op 23 en 24 augustus een tweedaagse tuinenreis door Nederland. Meer informatie op de website: https://enkhuizen.groei.nl/activiteiten/tweedaagse-excursie-op-23-en-24-augustus.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl