0°C

September, aanstekelijke rust in de tuin

‘Top in de Kop’ en ‘De Groene Route’, zijn twee groepen enthousiaste tuin- en ook kunstliefhebbers en kwekers in Noord-Holland vol betrokkenheid bij de tuin en wat daar groeit en bloeit. Hoe leuk is het niet om op een mooie dag een plan te maken waarop je een aantal leden van de ‘Top in de Kop’ en ‘De Groene Route’ achtereenvolgend bezoekt.

Bij ´De Groene Route´ en ‘Top in de Kop’ speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Ze gebruiken net als in de te bezoeken tuinen geen gif en laten zien dat tuinieren ook heel goed zonder kan. Waardoor insecten hun belangrijke rol van bestuiver kunnen blijven uitvoeren. De aan de twee tuinenroutes verbonden adressen willen anderen graag inspireren tot natuurlijker tuinieren en het vergroten van het aantal bloemensoorten dat de rijkdom van insecten als vlinders, hommels, bijen en lieveheersbeestjes stimuleren. Die steun is hard nodig gezien de enorme afname van insecten. Tijdens bezoek aan tuinen en kwekers kunt u hier vaak hele praktische tips over krijgen.

Het mooiste van deze periode is dat de tuin in een rust terecht komt die voor de bezoeker aanstekelijk werkt. Ontdek welke planten niet ophouden met bloeien of zelfs nu pas beginnen met bloeien en soms tot in de vroege herfst doorgaan. Tips voor kleur in de nazomer tuin. Ingetogenheid en weelderigheid gaan nu hand in hand.

Dit nazomerse open weekend van tuinen en kwekerijen is op 3 en 4 september. Voor meer info en deelnemers per datum, adressen en meer : www.degroeneroute.nl en www.topindekop.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl