0°C

Dagje bij de boer bij de familie Druif in Midwoud

Dagje bij de boer thumbnail

Ook dit jaar wordt weer het ‘Dagje bij de boer’ georganiseerd bij verschillende melkveebedrijven in Noord-Holland. De familie Druif runt hun melkveebedrijf aan de Broerdijk nabij Midwoud en doet dit jaar voor het eerst mee aan deze open dag bij leveranciers van Beemsterkaas. Op deze educatieboerderij worden normaal gesproken schoolklassen ontvangen voor lessen Belevend leren, maar op zondag 14 april 2024 kan iedereen een bezoekje brengen aan de boerderij.

Boerderij Druif is een melkveebedrijf waar 125 koeien worden gemolken met een robot. Er is deze dag van alles te beleven en te ontdekken over hoe een melkveebedrijf nu eigenlijk werkt. Zo kun je een kijkje nemen in de stal. De 125 melkkoeien beschikken over heerlijke zachte matrassen en een koeborstel zodat ze regelmatig kunnen genieten van een heuse massage.

Melken

De familie Druif maakt gebruik van een automatisch melksysteem, in de volksmond ook wel een melkrobot genoemd. Bij de melkrobot is iemand van fabrikant Lely aanwezig om aan iedereen uitleg te geven over hoe zo’n robot eigenlijk werkt maar ook hoe eenmestschuifrobot en een voeraanschuifrobot werken. Overal op het bedrijf kun je uitleg krijgen. Wanneer je iets wilt weten over het voer van de koeien, of over de opfok van de kalfjes of over ieder ander onderwerp dat met de boerderij te maken heeft, kun je terecht bij een van de 30 vrijwilligers die daar speciaal voor aanwezig zijn.

Wipmolen

Naast de boerderij staat een in 2019 gerestaureerde wipmolen. De Molenstichting is aanwezig om de molen te laten draaien en je er uitgebreid over te vertellen. Natuurlijk mag je ook lekker kleuren of meedoen aan de speurtocht. Trek gekregen na alle activiteiten? Er worden door de heren van Natuurlijkwild.com heerlijke gerechten van lokaal wild bereid zoals ganzenshoarma en wild hamburgers. De SRV wagen van Westfriesversopdeweg.nl zal aanwezig zijn om producten van lokale telers te verkopen.

Burgemeester

Boerderij Druif is al een aantal jaren een educatieboerderij. Om 11 uur komt burgemeester Pijl van de gemeente Medemblik om een naambord in de tuin van het bedrijf officieel te onthullen. Dan kan iedereen zien dat Boerderij Druif is aangesloten bij ‘Boerderij educatie Hollands Noorden’. Alle educatieboeren die zijn aangesloten bij deze stichting krijgen zo’n bord in de tuin om de zichtbaarheid te vergroten.

Informatie

Via verschillende websites is de nodige informatie te vinden. Voor ‘Dagje bij de boer’ is dat www.dagjebijdeboerdag.nl en voor ‘Boerderij educatie Hollands Noorden’ is dat www.boerderijeducatiehn.nl. Kom gerust langs bij de familie Druif, Broerdijk 18 in Midwoud op 14 april 2024 tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Er staat een kop koffie of thee klaar en je kunt vanzelfsprekend een stukje Beemsterkaas proeven.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl