Draadkunst en Lammetjes Namenwedstrijd bij MAK Blokweer

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Op zondag 10 april van 14:00 tot 15:30 uur kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar met inspiratie uit de natuur een kunstwerkje komen maken. Draadkunst met spijkers, ook wel bekend onder de naam kantklossen, is een kunstvorm die is ontstaan in de 20e eeuw. Door het spannen van draden om naalden of spijkers ontstaat er een kunstwerk met rechte lijnen. Het is een uitbreiding op tekeningen uit meetkundeboeken. Daarin zie je hoe gebogen vormen kunnen ontstaan door alleen rechte lijnen te tekenen.

Tijdens deze doe-middag maken kinderen een eigen ontwerp met inspiratie uit de natuur. Met een houten plankje, spijkers en mooie wol maak je jouw eigen kunstwerkje. Geef het een mooie plek thuis aan de muur.

Deze Maks’ doe-middag is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en vindt plaats op zondag 10 april van 14:00 tot 15:30 uur. Deelname kost € 5,50 per kind (inclusief materialen). De doe-middagen worden minstens twee keer per maand georganiseerd en staan altijd in het teken van één van onze thema’s natuur, boerderij en groen. Meer informatie en reserveren: www.mak-blokweer.nl 0229 266344.

1 tot 10 april: Lammetjes Namenwedstrijd

Het is weer zover! Begin april zullen bij MAK Blokweer de eerste lammetjes geboren worden. De organisatie roept kinderen op om creatief na te denken over een leuke, lieve of stoere naam voor een klein geitje of schaapje. Bij MAK Blokweer hoort de kudde landgeiten tot stamboekvee en daarom moet hun naam dit jaar met de letter B beginnen. Voor de schaaplammetjes maakt de beginletter van de naam niet uit.

De landgeiten en schapen van MAK Blokweer zijn Zeldzame Huisdierrassen, ofwel Levend Erfgoed. Met het meedoen met de namenwedstrijd steunen deelnemers de Kijkboerderij van MAK Blokweer en het in stand houden van deze rassen.

Hoe doe je mee?

Bij de balie van het bezoekerscentrum van MAK Blokweer kun je een wedstrijdformulier ophalen of je vult op de website www.mak-blokweer.nl een digitaal formulier in. Als jouw naam gekozen wordt, dan krijgt het pasgeboren lammetje die naam. Winnaars ontvangen dan een mail met een foto van het pasgeboren lammetje en mogen op kraambezoek bij het lammetje.
Meer informatie over de namenwedstrijd: www.mak-blokweer.nl of 0229 266344.

Wees sociaal, deel lokaal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl