0°C

Symposium over stalklimaat voor varkens

3 oktober in Zwolle en 13 oktober in Venray

Op 3 en 13 oktober presenteren tien vooraanstaande partners uit de varkenshouderij hun nieuwe inzichten, ontwikkelingen en praktische adviezen rondom een optimaal stalklimaat en een gezonde luchtkwaliteit voor mens, dier en bedrijfsresultaat. Het symposium is een initiatief van POV, het ministerie van LNV, HAS Hogeschool, Aeres Hogeschool Dronten, Stienen BE, Boehringer Ingelheim, Inter Continental, AB Werkt, PinC Agro en Vion.

Adviezen voor een betere luchtkwaliteit en thermisch comfort in stallen
De varkenshouderijketen wil belangrijke stappen vooruit maken en samen werken aan een toekomstbestendige varkenshouderij. Een onderdeel hiervan is een gezond stalklimaat voor dier, mens en bedrijfsresultaat. Daarom startte in 2019 een samenwerking tussen bedrijven, overheid en maatschappelijke organisaties waaraan tien ketenpartners, WUR en Connection Agri & Food deelnamen. Het onderzoek moet naast een optimaal stalklimaat voor mens, dier en bedrijfsresultaat ook helpen bij het vervullen van belangrijke uitdagingen op het gebied van werkplezier, diergezondheid, bigvitaliteit en lange staarten. Tijdens het symposium op 3 en 13 oktober worden de eerste resultaten uit dit project gepresenteerd. Deelnemers kunnen in het plenaire gedeelte praktische adviezen verwachten voor een betere luchtkwaliteit en thermisch comfort voor varkens. Zo wordt er ingegaan op de klimaatinstellingen en koelen en verwarmen bij varkens onder de weersomstandigheden van nu. Er worden ideeën gegeven voor de bouw of verbouw van biggen- en vleesvarkenstallen. Ook wordt er praktische informatie gegeven over de inzet en aanschaf van klimaat sensoren in de stal. In het tweede deel van de bijeenkomst kunnen deelnemers meedoen aan rondetafelgesprekken over “Electro alert en brandveiligheid”, “Koelen en verwarmen via binnen komende lucht”, “Stalklimaat en bijtgedrag” en “Ideeën voor nieuwbouw en verbouw”.

Voor varkenshouders, dierenartsen, adviseurs, docenten en studenten
Het symposium over stalklimaat op 3 oktober vindt plaats bij Lumen in het PEC Zwolle Stadion in Zwolle. De bijeenkomst op 13 oktober wordt gehouden bij Asteria in Venray. Het programma duurt van 15.15 uur tot 20.45 uur en is bedoeld voor varkenshouders, dierenartsen, adviseurs, wetenschappers, docenten, studenten en journalisten uit de varkenshouderij. Deelnemers betalen een bijdrage van €25,- voor het diner. Studenten nemen gratis deel. Geef u op via www.pov.nl/nieuws/stalklimaatdag

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl