0°C

Topkwaliteit is de sleutel bij Hoeveslagerij Leeuwenhorn

In de rustieke landelijke omgeving net buiten Schagerbrug aan de Grote Sloot runt Coen Kneppers samen met zijn partner Julia van Dam de Hoeveslagerij Leeuwenhorn. Een mooi eerlijk boerenbedrijf die ècht vlees aanbiedt met een authentieke smaak. Naast de prachtige vleesproducten verkoopt ‘Leeuwenhorn’ ook ambachtelijke streekproducten uit de eigen regio. 

Op de ‘boerenlogische’ boerderij houdt Coen Kneppers zijn eigen Piëmontese runderen. Kneppers denkt zich te kunnen onderscheiden met zijn Piëmontese vlees. “Dit is vlees van Topkwaliteit.” Verzekert Kneppers. “Piëmontese levert vlees met een fijne structuur. Hoe fijner de structuur hoe malser het vlees en hoe malser het vlees, hoe zachter het is.” Daarbij stelt Kneppers dat het Piëmontese rund een makkelijk ras is om te houden. In vergelijking met de Piëmontese vindt Kneppers de dikbil een stuk kwetsbaarder. 

Winkel 

Hoeveslagerij Leeuwenhorn begon met hun winkel door alleen het vlees van eigen vee aan te bieden via internet. In het begin verkocht Kneppers alleen kant en klare pakketten, maar in 2017 opende hij een boerderijwinkel op het erf aan de Grote Sloot 418 en ging vlees ook los aanbieden. Daarop volgde een uitbreiding van het assortiment met onder andere varkensvlees en kip, terwijl de winkel inmiddels naast vlees ook groente, fruit en diverse andere streekproducten verkoopt. “We verkopen hier alleen het allerbeste uit de regio. Dat hoeft niet per se biologisch te zijn, maar dat is het vaak wel.”  

Hele kip 

Een bezoek aan Hoeveslagerij Leeuwenhorn is een belevenis op zich. Het is niet alleen een winkel, maar ook een rustpunt van waaruit de klant even kan rondkijken op de boerderij om te genieten van de dieren die daar rondlopen. Coen Kneppers streeft naar gezelligheid in en rondom de winkel. Vooral in het weekend maakt hij er werk van. Dan is er naast alleen een kop koffie of thee ook vers appelgebak te verkrijgen en als extra service bakt hij hele kippen op de barbecue, die kant en klaar meekunnen naar huis om bij te dragen aan een heerlijk maal. 

Barbecue 

Een uitvloeisel van de vleesverkoop is het verzorgen van een compleet verzorgde barbecue. Coen Kneppers heeft een verleden als kok in de horeca. Met deze achtergrond en de mooie vleesproducten die hij levert kan hij een barbecue van topkwaliteit leveren voor groepen. “Het is niet alleen puur het barbecuen wat we leveren. Ik kan ook een avond verzorgen waar de gasten de hele avond door kleine gerechten voorgeschoteld krijgen.” Zo biedt Coen Kneppers een haute cuisine ervaring met een keur aan producten en de daar bij behorende smaaksensaties. “We maken dan tot 6 gangen, allemaal van de barbecue.” Een uniek concept waar de gast dan wel wat geduld voor moet opbrengen, maar uiteindelijk beloond wordt met een voldaan gevoel. 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl