4°C
Broken clouds

Gratis advies over afklavingsproblemen

Els Wennekers is een van de coaches van het Landbouwportaal Noord-Holland. “Ik werk al sinds 1998 bij de agrarische natuurvereniging Water, Land & Dijken. Sinds een jaar of tien ben ik betrokken bij de aanleg van natuurvriendelijke oevers. Daarnaast hebben we zelf ook een agrarisch bedrijf, gelegen in het veenweidegebied. Ik vind het een leuk om samen oplossingen te vinden en vanuit mijn ervaring tips te kunnen geven aan agrariërs.”

“Het Landbouwportaal is heel laagdrempelig. Na het aanmelden zoek ik contact met de agrariër om een eerste indruk te krijgen. Vervolgens maken we een afspraak voor een bedrijfsbezoek. Tijdens dit bezoek geef ik uitleg over hoe het portaal werkt en hoe de regeling voor oeverbescherming in elkaar steekt. Daarna kijken we op locatie naar de beste oplossing voor het afkalvingsprobleem, de voornaamste reden waarom de boeren zich bij het Landbouwportaal aanmelden.”

Al bijna 1500 agrariërs doen mee aan Landbouwportaal Noord-Holland. Thema’s die centraal staan zijn Erfafspoeling, Duurzaam bodembeheer, Gewasbeschermingsmiddelen, Voldoende zoetwater en Perceel- en oeverinrichting & beheer. Via de website hebben zij toegang tot informatie over erf- en bodem gerelateerde thema’s in relatie tot het watersysteem. Ook kan via de website een gratis bedrijfsbezoek worden aangevraagd.

Een bedrijfsbezoek is waardevol en levert goede tips en ideeën op voor u als ondernemer. In korte tijd weet u waar uw verbeterkansen liggen. Ook als u wettelijke maatregelen gaat nemen op uw erf kan de coach helpen bij het maken van de juiste keuzes. Om te bepalen wat voor u een praktische maatregel is die past bij uw bedrijfsvoering en voldoet aan wet- en regelgeving.

Landbouwportaal Noord-Holland

Telefoon: 088 – 8886630

info@landbouwportaalnoordholland.nl

www.landbouwportaalnoordholland.nl

www.facebook.com/LandbouwportaalNoordHolland

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl