4°C
Broken clouds

Duizendpoot Frank Kielstra denkt te weten wat de klant wil

Hij heeft 130 hectare in gebruik voor zijn akkerbouw tak en verhuurt daarnaast koelruimte, sorteert voor derden en dorst zaden voor zaadtelers. Frank Kielstra uit Wieringerwerf geeft aan dat hij deze afwisseling en de hectiek die hierbij hoort wel prettig vindt. De uitdagingen die op hem afkomen gaat hij aan met zijn ouders, 4 medewerkers en regelmatig een aantal extra inleenkrachten. 

Het bedrijf is van oorsprong een akkerbouwbedrijf. De vader van Frank startte eind jaren ‘80 met sorteerwerkzaamheden van pootaardappelen voor telers die daar de faciliteiten niet voor hebben of soms een tekort aan capaciteit. Later is dit uitgebreid met de verhuur van koelruimte. 

Akkerbouw

Met de akkerbouwafdeling teelt Kielstra pootaardappelen, consumptieaardappelen, uien, wortelen, suikerbieten en tarwe. De teelt van pootaardappelen is de belangrijkste teelt voor Frank Kielstra. De belangrijkste uitdaging in deze teelt is het telen van een hoogwaardig segment. Daar gaat de nodige tijd inzitten, maar na 3 jaar telen richting dit hoge segment kan hij een deel van zijn areaal pootaardappelen afzetten in het segment klasse S.  

Dienstverlening 

Pootaardappelen sorteren is een nauwkeurige en tijdrovende klus, dat goed uitgevoerd moet worden. Kielstra heeft deze dienstverlening goed in de vingers en mede door hun vakbekwaamheid sorteren zij jaarlijks duizenden tonnen pootgoed. Er komen ook partijen binnen die in de haven van Beverwijk afgekeurd worden. Kielstra sorteert deze partijen opnieuw zodat de export van het product uiteindelijk toch door kan gaan. Dit jaar is er flink geïnvesteerd in een optische leesmachine. Een machine die partijen pootaardappelen voor een groot deel kan lezen en daardoor het aantal arbeidskrachten die nodig zijn bij een nauwkeurige sortering drastisch kan verminderen. Volgens Kielstra is dit pas de tweede machine in zijn soort die draait in Nederland. 

Koelruimte verhuur 

Ook de verhuur van koelruimte is een belangrijke pijler van Koel- en sorteerbedrijf Kielstra BV uit de Wieringermeer. Uiteraard is er de opslag van pootaardappelen, maar daarnaast koelt het bedrijf ook kool, wortelen, uien, knolselderij en zaden voor de bakkerij zoals blauwmaanzaad. Een andere tak waar Kielstra zich mee bezighoudt is de winning en verwerking van zaden. De akkerbouwtak houdt zich bezig met de teelt van moederuien dat zelf verwerkt wordt binnen het eigen bedrijf. Daarbij dorst, droogt en verwerkt Kielstra o.a. zaad van spinazie, radijs en prei voor zaadbedrijven. 

Wat de klant wil 

De uitdaging om al deze activiteiten naast de akkerbouw te ontplooien past bij de persoon Frank Kielstra. “Alles wat je doet moet je goed doen.” Stelt hij. Inzet is om kwaliteit te  leveren voor een reële prijs en daar flexibel mee omgaan. Frank Kielstra: “We denken hier te weten wat de klant wil en op die manier doen we er alles aan om een hoge klanttevredenheid te scoren.” 

Koel- en sorteerbedrijf Kielstra B.V. 

Oostermiddenmeerweg 27 
1771 RR Wieringerwerf 
0227-555269 

info@koelhuiskielstra.nl 

www.koelhuiskielstra.nl 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl