19°C
Overcast clouds

Gerben Boom nieuwe portefeuillehouder internationaal bij NAJK

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) heeft een nieuwe portefeuillehouder internationaal. De 23-jarige Gerben Boom is tijdens de algemene ledenvergadering op 26 oktober 2023 unaniem verkozen tot nieuwe dagelijks bestuurder van NAJK. Nu Peter Meedendorp voor zijn functie als voorzitter bij CEJA een stapje terug doet, komt Gerben de portefeuille internationaal versterken.

Gerben is opgegroeid op het akkerbouwbedrijf van zijn ouders. Beiden werken parttime op het bedrijf waar ze onder andere aardappels, uien en bieten verbouwen. Verder experimenteren ze met luzerne, veldbonen en hebben ze een plas-dras aangelegd voor de weidevogels. Na zijn studie bedrijfskunde aan de HAS in Den Bosch is Gerben naar Wageningen gegaan voor de master Development and Rural Innovation. Hiervoor heeft hij stage gelopen in het Europees Parlement in Brussel, dus het internationale aspect is de nieuwe dagelijks bestuurder zeker niet onbekend.

De nieuwe portefeuillehouder internationaal
Gerben kijkt er naar uit om in Brussel verder aan de slag te gaan met de andere bedrijven en organisaties, dingen te leren en de uitdagingen door een andere bril te bekijken: “Veel mensen zien Brussel als een organisatie waar alleen maar verzwarende regels vandaan komen en die zegt ‘Je moet dit’ of ‘Je moet dat’, maar eigenlijk zet Brussel de lijnen van een ‘kleurplaat’, die uiteindelijk wordt ingekleurd door de 27 lidstaten. Natuurlijk moet je binnen die lijntjes kleuren, maar uiteindelijk is het aan de lidstaat om invulling te geven aan de doelen die Europees gesteld zijn.” Dit fascineert Gerben en hij kan niet wachten om hier verder mee aan de slag te gaan als de nieuwe portefeuillehouder internationaal.

Tweekoppige portefeuille
Met de benoeming van Gerben treedt Peter Meedendorp niet terug uit het dagelijks bestuur van NAJK. Hij blijft nog steeds betrokken, maar zal deze functie nu op de achtergrond invullen. Eind juni werd Peter benoemd tot voorzitter van de Europese organisatie van jonge boeren, CEJA. Een mooie, maar tijdrovende taak, waarbij versterking binnen het dagelijks bestuur van NAJK wel op zijn plek is. NAJK heet Gerben Boom van harte welkom en wenst hem heel veel succes! 

Benieuwd wat Gerben Boom de leden van NAJK te bieden heeft? Bekijk hier de video waarin hij zichzelf voorstelt.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl