-0°C
Broken clouds

Over bestuiven en tellen van Bijen in voedselbos De Haling  

Wat gebeurt er als appels, tomaten en aardbeien niet bestoven worden door bijen? Kunnen bijen een koude winter overleven? Zomaar een paar vragen die je kunt stellen op zondag 16 april aan IVN-gidsen van voedselbos De Haling in Bovenkarspel.

De Haling en aan een imker van Bijenteeltvereniging West-Friesland. Je kunt om 14 uur en om 15 uur met de IVN gidsen op excursie. Zij gaan alles vertellen over het belang van de wilde bijen (volken) in het bestuivingsproces en het verschil in de wijze van bestuiven met de honingbij.

De imker kan je alles vertellen over bijenvolken, koninginneteelt, honing en nog veel meer.  Weet je trouwens dat 15 en 16 april het nationaal bijen-tel-weekend is? Misschien kun je daar nog aan meedoen! Hoe meer er bekend is over de bijen, hoe beter we kunnen helpen. Zien we je zondag 16 april?  

Thema: Bestuiven en tellen 
Datum: zondag 16 april   
Voor wie? Kinderen en volwassenen  
Hoe laat? 14 uur en 15 uur starten  de excursies . Aanmelden niet nodig 

Bijdrage excursie: Leden IVN en KNNV € 2,00. Niet-leden vanaf 13 jaar € 4,00. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis door sponsorbijdrage van ABZ Seeds Andijk . Locatie: Parkeerplaats tegenover het voedselbos, Veilingweg, Bovenkarspel. Meer informatie: linda@ivn-westfriesland.nl  telefoon: 06-24430197  

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl