19°C
Overcast clouds

Bloemkool- Broccoli Contactdag

-Besloten bijeenkomst voor standhouders en telers-

Vrijdag 27 januari 2023 14.00 – 21.00 uur

Fa. Pn. Slagter

Kadijkweg 43, Andijk

Op vrijdag 27 januari organiseert Vollegrondsgroente.net de jaarlijkse bloemkool- broccoli contactdag bij bloemkooltelers Slagter in Andijk. Een grote diversiteit aan bedrijven presenteert zich op het beursplein. Deze dag is alleen voor telers en standhouders.

Ilse Zaal, gedeputeerde Landbouw van de provincie Noord-Holland opent deze dag en vertelt over de visie en ambitie van de provincie op het gebied van voeding en de rol van de ondernemers in deze visie.

Op deze dag wordt een kenniscafé gehouden over biodiversiteit door Elly Morriën, assistent professor bij de Universiteit van Amsterdam. Haar wetenschappelijke kennis ligt in de interacties tussen planten en de levensgemeenschap rondom wortels, ook wel het bodemvoedselweb genoemd. In dit kenniscafé vertelt Elly over hoe bodemleven en bodemlevensgemeenschappen de plant beïnvloeden en andersom.

———

Open dag Bloemkoolbedrijf Slagter

-open dag voor publiek-

Zaterdag 28 januari

13.00- 17.00 uur

Fa. Pn. Slagter

Kadijkweg 43, Andijk

Zaterdag 28 januari is er een open dag op het bloemkoolbedrijf Slagter voor publiek.

Firma Slagter teelt al drie generaties lang bloemkool in West-Friesland. Inmiddels is het bedrijf gegroeid naar 180 hectare teelt. Ook doet het bedrijf de handel van collega’s zoals ijsbergsla, broccoli, Romanesco en andere koolsoorten.

Het familiebedrijf wordt tegenwoordig geleid door de vijf jonge firmanten: Kees, Koos, Pé, Ruud en Paul Slagter. Aan de zijlijn dragen de oudfirmanten Nico, Ton en Bas nog hun “kooltje” bij.

Sinds vorig jaar is er een nieuwe bedrijfshal van 4600 m2 bijgebouwd. Het publiek wordt rondgeleid door de mannen zelf, waarbij de geschiedenis en de groei van het bedrijf letterlijk is te zien: eerst de hal van opa, daarna de hal van de vorige drie firmanten en tenslotte de hal van de nieuwe generatie.

Wist je dat iedere bloemkool gedekt, gestiekt of genaaid wordt?

Je komt deze dag alles te weten over het telen van bloemkool en broccoli. Bedrijven en organisaties laten hun innovaties zien, een groot deel van het netwerk van Vollegrondsgroente.net is aanwezig. Zo bestaat er een heuse bloemkoolnaaimachine, die het handmatig dekken en stieken van bloemkool vervangt. Diverse technieken, toekomstbestendig ondernemen, biodiversiteit en duurzaam telen komen aan bod. Daarnaast wordt de sector gepromoot bij jongeren en er zijn leuke activiteiten waar je aan mee kunt doen.

Kom langs en de laat je verrassen!

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl