0°C

Martien Penning nieuw lid Raad van Commissarissen Enza Zaden

De Raad van Commissarissen van Enza Zaden is verheugd bekend te maken dat Martien Penning met onmiddellijke ingang is benoemd tot nieuw lid. Penning volgt Piet Mazereeuw op die in mei 2022 is teruggetreden als lid. 

Martien Penning heeft ruime ervaring in de sector en een breed netwerk in de Agri business als founding partner van Hillenraad. Hij is daarmee een goede aanvulling op de reeds aanwezige kennis, ervaring en competenties in de Raad van Commissarissen. Binnen de RvC wordt hij lid van de Innovation Committee en Human Capital Committee.

Penning zegt: “Ik ben zeer verheugd om benoemd te worden als commissaris en om Enza Zaden te begeleiden in hun professionele reis. Het is een solide en robuust familiebedrijf en het is een grote uitdaging om bij te dragen aan hun ambitie om een rol te spelen in het wereldwijde tuinbouwecosysteem.” 

Naast Gerard De Reuver en Martien Penning bestaat de Raad van Commissarissen uit Carla Hilhorst, wier benoeming als lid van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de Innovatiecommissie met een nieuwe termijn van vier jaar is verlengd. Maria Molenaar is, conform de formele mandaatregeling, na twee volledige termijnen van elk vier jaar afgetreden als lid.

De Reuver zegt “Ik wil Maria bedanken voor haar bijdragen in de afgelopen acht jaar. Ze is een professioneel lid van de Raad van Commissarissen geweest en haar leiderschap en inhoudelijke kennis zijn zeer ondersteunend geweest voor de ontwikkeling van de afdeling Finance en de professionalisering van het Audit Committee.” Het proces voor de opvolging van Molenaar loopt.

Leden van de Raad van Commissarissen van Enza Zaden:

  • Gerard de Reuver, voorzitter RvC, lid Audit Committee, voorzitter Human Capital Committee.
  • Carla Hilhorst, lid RvC, voorzitter Innovatiecommissie
  • Martien Penning, lid RvC, lid Innovation Committee, lid Human Capital Committee
  • Vacature, lid RvC, voorzitter Audit Committee

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl