0°C

Minister Adema op kennisbezoek voor groenteveredelingssector bij Enza Zaden

Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), Piet Adema bezocht maandag op uitnodiging van PlantNet International het groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden. Doel van het bezoek was om de minister te informeren over het groenteveredelingsproces en de toonaangevende rol die Nederlandse handelsbedrijven in de plantaardige sector en de kastechnologie internationaal spelen.

Vertegenwoordigers van Enza Zaden en PlantNet International spraken tijdens een rondetafelgesprek en een rondleiding met de minister over de samenwerking tussen het ministerie en de plantaardige handelskoepels, die moet bijdragen aan het versterken van de wereldwijde concurrentiepositie. Daarnaast is gesproken over nieuwe veredelingstechnieken, de inspanningen op het gebied van het verduurzamen van de plantaardige sector, zaadverwerkingsactiviteiten en innovatie in de techniek. 

Toonaangevend
“Ik ben onder de indruk van wat ik vandaag heb gezien en gehoord over de plantaardige sector die internationaal toonaangevend is. Met de kennis en innovaties die zij in huis hebben, kan Nederland een belangrijke rol spelen bij de wereldwijde uitdagingen op het gebied van klimaat en voedselzekerheid. Als minister ondersteun ik deze belangrijke sector om zijn wereldwijde handelspositie verder te versterken”, zegt Piet Adema, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Ambitie
Jaap Mazereeuw, Chief Executive Officer bij Enza Zaden was trots dat ze minister Adema samen met PlantNet International bij Enza Zaden mochten verwelkomen. “De minister toonde veel interesse in de groenteveredelingssector en hoe we onze ambitie om mensen over de hele wereld toegang te geven tot gezonde en gevarieerde groenten realiseren.”

Steun
“Als vertegenwoordiging van de plantaardige handelsbedrijven en de kastechnologie was het voor ons de eerste kennismaking met de minister van LNV. Het bood ons de gelegenheid om een toelichting te geven op onze economische en maatschappelijke toegevoegde waarde en steun te vragen van de minister op het behoud en het versterken van onze internationale handelspositie”, aldus Henk Westerhof, voorzitter PlantNet International.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl