0°C

Nieuwe programmamanager bouwt verder aan bekendheid en werving jong talent 

Het beste van twee werelden komt samen in Seed Valley voor Delia Bakker  

Delia Bakker is de nieuwe programmamanager van Seed Valley. Sinds 1 maart heeft ze het stokje overgenomen van Carolien Wagenaar en is het haar taak om jong talent warm te laten lopen voor een baan in de hoogwaardige bedrijfstak van de plantenveredeling- en zaadtechnologie. Een sector waarin Noord-Hollandse bedrijven – al bijna 15 jaar verenigd onder de naam Seed Valley –  internationaal toonaangevend zijn en een vitale schakel vormen om de wereldvoedselvoorziening voor nu en de toekomst veilig te stellen.  

Haar nieuwe functie is voor de 33-jarige Bakker een klein beetje thuiskomen. Ze groeide op in Sijbekarspel op een melkveehouderij. ,,Mijn vader en broers werken nog altijd op de melkveehouderij. Of ik dat ook niet wilde? Nee, daar lagen mijn ambities niet. Al vind ik het wel heel leuk om nu ook in de agrarische sector aan de gang te gaan. De mentaliteit spreekt mij heel erg aan. Als klein meisje zag ik bij ons op de melkveehouderij al dat er heel hard wordt gewerkt. Dat is in de hele sector zo en na al die jaren niet veranderd. Die mentaliteit, in combinatie met de constante stroom aan innovaties, maakt het voor mij een heel boeiende wereld waaraan ik graag een steentje bijdraag.’’  

Bakker, met haar vriend en twee kinderen woonachtig in Spanbroek, ziet in haar werk voor Seed Valley veel van haar vorige functies terugkomen. Ze startte haar loopbaan als intercedent bij Randstad Uitzendbureau, waar ze met arbeidsbemiddelingsvraagstukken bouwde aan haar netwerk in de regio. Vervolgens heeft ze bij marketing- en mediabureau Abovo Maxlead brede ervaring opgedaan in het marketingcommunicatievak. 

,,Zowel bij Randstad als bij Abovo heb ik een heerlijke tijd gehad en met veel plezier gewerkt. Dat ik nu de kans krijg om die functies als het ware te combineren, vind ik heel leuk en uitdagend”, laat Bakker weten die met haar nieuwe baan ook een idealistisch verlangen vervult. ,,De bedrijven in Seed Valley zijn enorm belangrijk voor de wereldvoedselvoorziening. Daar een rol in spelen, is inspirerend en dankbaar werk. Het is een van de facetten die mij zo aanspreekt in deze functie.” 
 
Want als de sector klaar wil zijn voor de toekomst, moet er genoeg personeel beschikbaar zijn. ,,Zoals overal, is er ook in de zaadsector een te kort aan personeel. Daarnaast kan de bekendheid van de sector, ondanks het enorm goede werk van mijn voorgangers, nog altijd groter zijn.”  
Er is in de afgelopen vijftien jaar veel gedaan. Maar nog altijd zijn er behoorlijk wat mensen die onwetend door Noord-Holland rijden en zich niet beseffen welke belangrijke rol dit vlakke stukje polderlandschap speelt op het wereldtoneel. 
 
,,Dat gold voor mij eigenlijk ook”, erkent Bakker. ,,Ik wist wel dat er iets was. Maar ik ben er pas in de afgelopen weken achter gekomen hoe groot, belangrijk en indrukwekkend het is. Dat zo’n beetje elke wereldspeler op het gebied van zaden hier is vertegenwoordigd.”  

Om ervoor te zorgen dat Seed Valley, en dus Nederland, koploper blijft in de sector en – belangrijker nog – kan blijven innoveren is het werk van Bakker onmisbaar. ,,Onder andere op de hoge scholen en universiteiten zijn we enorm zichtbaar geworden en weten die studenten echt wel wat er hier gebeurt. We zijn wat dat betreft klaar voor de volgende stap. De komende tijd staan er weer mooie evenementen en onderwijsprogramma’s op de kalender. En we willen bijvoorbeeld op middelbare scholen laten zien welke kansen er liggen in deze sector. Er is zo enorm veel keuze op verschillende niveaus. Je hoeft echt niet naar ‘de grote stad’ om een uitdagende baan te vinden. Het is aan ons, als Seed Valley, om dat uit te dragen en ervoor te zorgen dat talent de weg weet te vinden naar Seed Valley.’’  

www.seedvalley.nl 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl