0°C

Seed Meets Technology – Internationale beurs in Zwaagdijk 

Zwaagdijk 27 september – Seed Valley is een wereldwijd fenomeen als het om zaadveredeling gaat. Wat Silicon Valley is voor de IT sector, dat is Seed Valley voor de ontwikkeling van planten en zaadtechnologie. Een bijzonder gegeven dat zo’n internationaal toonaangevend gebied ‘gewoon’ in West-Friesland ligt. 

Jaarlijks worden er in Seed Valley internationale open dagen georganiseerd door zaadbedrijven om de zaadwereld te informeren over nieuwe rassen en technieken. Een van de bedrijven die onderdeel zijn dit kenniscentrum is Vertify, gevestigd op Tolweg 13 in Zwaagdijk, de plek waar de beurs gaat plaatsvinden op 27, 28 en 29 september 2022. Mensen uit de zaadwereld en andere geïnteresseerden kunnen deze dagen terecht van 9.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. 

Koploper 
Vertify is de initiatiefnemer voor de beurs waar bedrijven van binnen en buiten Seed Valley aan mee doen. Wendy Houdijk en Marlies Reus hebben de taak om Seed Meets Technology te organiseren. De dames benadrukken dat er dagelijks veel te zien en te beleven is tijdens het evenement. Wendy Houdijk: “Er is natuurlijk de beurs waar ongeveer 50 bedrijven laten zien waar ze mee bezig zijn, maar er zijn ook dagelijks symposia, demonstraties en lezingen. We willen laten zien wat er allemaal gebeurt in de zaadwereld en dat Nederland koploper is in deze wereld.” 

Proefvelden 
Er zijn op het proefveld twee Japanse bedrijven die rondleidingen geven op de aanwezige proefvelden. De bedrijven Takii en Sakata laten u de proefvelden zien en de gewassen die daar groeien. Tijdens deze rondleidingen wordt er uiteraard uitleg gegeven over alle factoren waar deze internationale zaadbedrijven mee werken en over de veranderingen die bewerkstelligd worden en waarom er op deze veranderingen ingezet wordt. 

Kennis en innovatie 
Seed Meets Technology is voornamelijk een internationale aangelegenheid waar de voertaal Engels is. Houdijk geeft aan dat het verwachte bezoekersaantal 1200 zal zijn waarvan zeker 50% uit het buitenland komt. Deze getallen weerspiegelen de status van Seed Valley in de wereld. Marlies Reus stelt dat het aangeeft dat dit gebied het centrum van de zaadindustrie in de wereld is. 

Beurs 
De beurs moet de plek worden waar bedrijven laten zien waar de zaadindustrie mee bezig is en welke vooruitgang er de laatste tijd is geboekt. Daarnaast is er volop ruimte voor technische innovaties die gebruikt worden in het traject van oogsten, opslag en zaaien. “Je moet dan denken aan het schonen van partijen zaad.” Legt Wendy Houdijk uit. “Maar ook zaden sorteren of het coaten van zaden om het na opkomst te beschermen.” Ter verduidelijking geeft ze aan dat hier om zaadproductie voor de vollegrondsgroenteteelt gaat. Volgens Marlies Reus is de belangrijkste boodschap dat er hard gewerkt wordt aan de voedselvoorziening wereldwijd. Komt dat zien. 

Voor alle informatie: Kijk op https://seedmeetstechnology.com 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl