Seed meets Technology vindt op gangbare manier plaats en ervaart succesvolle editie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dat het evenement dit jaar doorgang kon vinden was een welkom bericht voor de deelnemers van het evenement; voor sommigen gold dit als de eerste fysieke beurs sinds maart 2020, toen Corona uitbrak. De gemeente heeft actief meegedacht en zag voldoende mogelijkheden in het organiseren van het evenement.

Om die reden kon de zevende editie als doorstroomevenement doorgezet worden. De animo voor standhouders om deel te nemen was dit jaar groot; ruim 60 bedrijven lieten hun nieuwste technologieën, apparaten en rassen zien.

Nieuw dit jaar was deelnemer Videometer, het in Denemarken gevestigde bedrijf ontwikkelt instrumenten voor het analyseren van zaden, gebaseerd op spectraal beelden en Artificial Intelligence techniek. De volgeboekte lezing over deze techniek bleek een interessant onderwerp voor velen.

Naast de lezingen die participanten organiseerden, stonden er twee symposia op het programma. Het symposium ‘The use of sensors in seed business’ draaide om de praktische toepassing van sensoren in diverse gewassen. Naast een algemene samenvatting van de bestaande sensoren en hun werking door Universiteit van Gent, gaven Wireless Value en LetsGrow.com beide een uiteenzetting van de mogelijkheden en platforms waar ze op aangesloten kunnen worden.

Het symposium ‘Technical en legal opportunities for biostimulants in the seed sector’ bestond uit een samenvatting van aankomende wet- en regelgeving die door Harm Smit van het Ministerie LNV werd toegelicht, waarna Dirk Bakker van Van Iperen een uiteenzetting gaf van de toepassing van biostimulanten in de zaadhandel. Matthijs Blind (Vertify) lichtte resultaten toe van 4 jaar onderzoek binnen het Interreg project Bio4safe naar de inzet van biostimulanten in allerlei gewassen.

De twee symposia zijn digitaal opgenomen en kunnen terug bekeken worden. De presentaties van de standhouders zijn in pdf terug te lezen op de website. Geïnteresseerden kunnen de bestanden inzien via www.seedmeetstechnology.com/program.

Zaadbedrijven

Het buitengedeelte met de demovelden was dit jaar uitgebreid. Naast het platform van Sakata en de demovelden van Takii, waren ook Wing Seed (kool) en Gautier Semences (sla) aanwezig op het veld. Gautier Semences liet tevens in de folietunnel haar slarassen op water zien aan het publiek. Tweemaal daags werd er een Variety Tour georganiseerd langs de demovelden, waarbij toelichting werd gegeven door veldspecialisten.

Editie 2022

De volgende editie vindt plaats van 27 tot en met 29 september 2022. Een vooraanmelding voor een stand of demoveld kan via info@seedmeetstechnology.com.

Foto’s: Venhuis Communicatie Producties

Wees sociaal, deel lokaal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl