0°C

Seed Processing Holland innovatief en compleet in zaadverwerkingmachines 

In de relatieve luwte van de beroemde zaadbedrijven in West-Friesland werkt Seed Processing Holland aan oplossingen om de geproduceerde zaden van deze bedrijven te kunnen dorsen, verzamelen, drogen en bewaren. Een industrie die het bedrijf de hele wereld over brengt.

Willem van Dok is verantwoordelijk bij Seed Processing Holland voor de verkoop binnen Europa. Hij ziet dat bedrijven waarde hechten aan een gecontroleerd en veilig proces om zo hun soms kostbare partijen te kunnen verwerken. Dit proces beslaat verschillende stappen. Eerst worden de zaden gedorst en zo verzameld, daarna wordt de nodige verontreiniging uit de partij gezuiverd, waarna de zaden gedroogd worden om deze met het juiste vochtgehalte probleemloos op te kunnen slaan.

Slimme technologie
“Zaden uit vruchten verwijderen gaat vooral mechanisch.” Vertelt van Dok. In de volgende processen wordt veel met slimme technologie gewerkt. Denk dan aan herkenning van ongewenste elementen, zoals kluitjes tussen het zaad en het drogen van de zaden in het juiste tempo en met de juiste temperatuur. Alles wordt door het bedrijf zelf ontwikkeld, vaak na vragen van klanten die naar een oplossing zoeken. Dat zijn uitdagingen die het bedrijf niet uit de weg gaat. Integendeel, de oplossingen die ontwikkeld worden, vormen de kern van de bedrijfsfilosofie en maakt Seed Processing Holland het bedrijf dat het nu is.

Energieverbruik
Er zijn de nodige verschillen aan eisen die aan de machines worden gesteld. Volgens Van Dok hebben westers georiënteerde bedrijven vaak hogere eisen. Machines maken met een laag energieverbruik is een uitdaging die Seed Processing Holland graag aangaat, net als het proces kunnen volgen op afstand. En dat heeft zijn voordelen. Willem van Dok: “Het is natuurlijk heel praktisch om een 24-uurs proces vanuit huis te kunnen volgen. Dan hoef je ’s nachts of in het weekend niet naar de fabriek om te kijken of het hele proces wel goed verloopt.”

Uitdagingen
Door de jaren heen heeft deze gespecialiseerde machinebouwer talloze machines op maat afgeleverd. Machines of complete verwerkingslijnen die specifiek ontworpen en ontwikkeld zijn naar de wensen van de klant. Het mooie van werken bij Seed Processing Holland is volgens Willem van Dok de uitdaging om machines slimmer, veiliger en energiezuiniger te maken. Hij is ook trots op het bedrijf. ”We zijn een middelgroot bedrijf dat wereldwijd actief is. En dat voor een Westfries bedrijf.” Van Dok vervolgt met de opmerking dat mensen die interesse hebben om bij dit mooie bedrijf te komen werken, zich vooral moeten melden. “We kunnen nog wel iemand gebruiken hier.” Bij Seed Processing Holland is plek voor ontwikkelaars van de processen, productiemedewerkers en mensen die over de hele wereld klanten willen bezoeken.

www.seedprocessing.com

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl