0°C

Seed Valley start met Directeur voor 1 Dag

Afgelopen maandag 7 augustus was de kick-off van Directeur voor 1 Dag bij Bloemenbureau Holland. In de week van 13 tot en met 17 november 2023 krijgen 25 hbo/wo topstudenten de kans om voor 1 dag de rol van een inspirerende directeur over te nemen.

Naast het letterlijk meedraaien gaat de student ook aan de slag met een uitdagende adviesopdracht voor de organisatie waar hij/zij voor is geselecteerd. Seed Valley zal de organisatie binnen de regio Noord-Holland Noord en in de sector planten- en zaadtechnologie op zich nemen.

“Ook in onze regio is blijvende aandacht voor het aantrekken van talent belangrijk. Directeur voor 1 Dag is een mooie aanvulling op ons aanbod en op deze manier kunnen wij ook landelijk samenwerken met organisaties die zich ook inzetten voor de Food & Flower Industrie.” aldus Delia Bakker, programmamanager Seed Valley.

Initiatiefnemers
Directeur voor 1 dag is een initiatief van HortiHeroes en wordt in samenwerking met Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Seed Valley, Greenport Duin- en bollenstreek en Greenport Aalsmeer georganiseerd.

Het aantrekken van talent in de Food & Flower industrie is nog steeds een uitdaging en vraagt blijvende aandacht. Het bedrijfsleven zit te springen om goede mensen. Directeur voor 1 Dag draagt bij aan het verder versterken van het imago van de sector. Samen werken partners aan deze missie.

Over Seed Valley
Nederland is wereldwijd koploper als het gaat over de ontwikkeling van nieuwe groente- en bloemenrassen en bijbehorende technologie. Seed Valley is de aanduiding voor het wereldwijde centrum voor plantenveredeling en zaadtechnologie, gelegen in het noorden van Noord-Holland. Meer dan veertig innovatieve bedrijven ontwikkelen hoogwaardige rassen en nieuwe technologie voor de groente- en sierbloementeelt. Vanuit hier gaan zaden naar lokale telers over de hele wereld.

Het samenwerkingsverband Seed Valley werd vijftien jaar geleden in het leven geroepen toen de zaadveredelingsbedrijven problemen verwachtten met het aantrekken van voldoende gekwalificeerde medewerkers. Jaarlijks zijn er bij deze bedrijven in Noord-Holland zo’n 400 vacatures. Onder de vlag van Seed Valley worden toekomstige werknemers enthousiast gemaakt om een opleiding en een carrière te kiezen in de zaadindustrie.

Over HortiHeroes
Stichting HortiHeroes zet zich samen met haar partners in voor het aantrekken en ontwikkelen van talent in de Food & FLower industrie. Daarnaast zetten zij zich in voor het zoeken van nieuwe ideeën en oplossingen van binnen en buiten de sector om (jong) talent te inspireren.

Meedoen?
Wil jij als Directeur ook je stoel voor een dag afstaan aan een student? De directeur kan zelf een dag in de week van 13-17 november kiezen waarop hij/zij de student kan ontvangen.

Wil je meer weten of direct aanmelden, dat kan door een mail te sturen naar info@seedvalley.nl en je kunt een kijkje nemen op de website van HortiHeroes.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl