Seed Valley: Enorm veel vacatures!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Het gaat heel erg goed in de zaden-business. In Noord-Holland Noord groeien tientallen zaadbedrijven tegen de klippen op. Er wordt miljoenen in kassen, laboratoria, pakhuizen en proefvelden geïnvesteerd voor de ontwikkeling van groentezaden. Vooral in en rond Enkhuizen is de groei goed merkbaar. Die regio heet dan ook wel Seed Valley.  

Snelheid

Sleutelwoord bij de ontwikkelingen in zaadbedrijven is snelheid. Hoe sneller een ras ontwikkeld wordt, hoe meer succes die kan hebben in de markt. Wereldwijd is de vraag naar groentezaden enorm. In elk land is er weer andere vraag naar specifieke eigenschappen van verschillende groenten. 

De zaadbedrijven in en rond Enkhuizen weten daar wel raad mee. Om snel bepaalde zaden te ontwikkelen, wordt er heel veel geïnvesteerd in onderzoek en innovatie. Met de beste kennis en de nieuwste technieken in huis kunnen zaden ontwikkeld worden waarmee wereldwijd gescoord wordt.

Vacatures 

Het succes is terug te zien in het aantal vacatures. De variatie is groot: van medewerkers gewasverzorging en chauffeurs tot aan onderzoekers en laboranten – in deze sector is ontzettend veel werk te vinden op allerlei terreinen. 

Toekomst 

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de zaadbedrijven. De wereldbevolking groeit en er zal altijd vraag zijn naar verse groenten. De gezondheidstrends spelen hierbij ook een belangrijke rol. Seed Valley zal blijven investeren in innovatie. De komende jaren zit de uitdaging in het ontwikkelen van de nieuwste technologieën om snel aan groeiende en specifieke vraag te voldoen. Hiervoor is veel personeel nodig, dus de banen in de sector liggen er voorlopig voor het oprapen! 

Baan vinden? www.seedvalley.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl