0°C

Volop festiviteiten in kader 100 jaar Overhaal en 600 jaar polder Het Grootslag

Volop festiviteiten in het kader van 100 jaar Overhaal en 600 jaar polder Het Grootslag Stede Broec. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de huidige Overhaal in gebruik werd gesteld. Bovendien is het zes eeuwen geleden dat polder Het Grootslag werd opgericht. Dit dubbele jubileum vieren we op zondag 30 juli met een feestelijk programma vol activiteiten op en rond de Kolk.

Vanaf 11 uur ’s ochtends gaat het feest van start, met als stralend middelpunt de 100-jarige Overhaal. Op diverse locaties kun je terecht voor presentaties, exposities en activiteiten. Zo zijn er op de Grote en Kleine Kaai demonstraties van oude ambachten en op Pampus kun je terecht voor een boekenmarkt, lezingen en fototentoonstelling. Heel bijzonder hier is het werkende (!) schaalmodel van De Overhaal dat hier staat opgesteld. De aftrap van de festiviteiten van 600 jaar Grootslag vond op 8 juli plaats.

Terugkeer van de Pinas
Maar dat is nog niet alles. Kinderen kunnen zich laten schminken of meedoen met oudhollandse spelletjes en de hele dag zijn er optredens van onder andere Streekersmart en dansgroep Wijdenes. In de buitenhaven liggen historische vaartuigen van stichting Varend Erfgoed. Waaronder de Pinas; een Staverse jol die begin vorige eeuw werd gebouwd in de Broekerhaven.

Wil je over het water komen maar heb je geen boot? Geen probleem! De hele dag kun je opstappen bij molen Ceres voor veerdienst naar de Kolk. En natuurlijk is het overhalen van vaartuigen deze dag gratis! De dag wordt georganiseerd in samenwerking met de West-Friese Waterweek. Een volledig overzicht van alle activiteiten op zondag 30 juli vindt u op onze website.

Lezingen over De Overhaal en polder Het Grootslag
Speciaal voor leden is op vrijdagavond 28 juli ook een bijeenkomst in Het Postkantoor, waarin sprekers de bezoekers meenemen in de historische wetenswaardigheden over De Overhaal en Het Grootslag. De inschrijving hiervoor is inmiddels gesloten. Op deze avond worden zo’n 160 bezoekers verwacht.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl