0°C

Paasvee weer als vanouds

De gemeente Schagen kijkt terug op een mooie en geslaagde Paasvee tentoonstelling 2023. “Na 3 jaar afwezigheid in verband met Corona, hebben wij weer als vanouds kunnen genieten van deze regionale Paasvee traditie.

Al vroeg in de ochtend kwamen de dikbillen de markt op. De keurmeesters stonden klaar om hun waardering te uiten. Er zaten dit jaar een paar bijzondere exemplaren tussen hoorde we zo nu en dan door de luidsprekers. De complimenten, lintjes en bekers werden weer door de dames in folklore kledij uitgedeeld. De bezoekers, jong en oud liepen rustig tussen het vee door en keken hun ogen uit. De billen zijn echt heel dik.

En als de runderen in de middag weer huiswaarts keren, volgt er een andere groep bezoekers. De horeca deed vanaf dat moment weer goede zaken, maar op de dag gold wel een alcoholverbod tijdens het Paasvee.

Toezicht
Dit jaar heeft de organisatie ook voor het eerst een grote groep studenten van Vonk beroepsopleidingen mogen inzetten als toezichthouders. De samenwerking tussen de studenten, de Ses, politie, boa’s, NS, Rode Kruis en de gemeente is goed verlopen. Er zijn wat “opstootjes” geweest, vergelijkbaar met een reguliere uitgaansavond, maar deze zijn door de genoemde partijen goed opgepakt.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl